Máte dotaz? Zavolejte nám! po - pá 9:00-17:00 +420 608 258 390
Odkud vyrazíteZadejte místo

Karavanem do jednoho z nejzelenějších evropských měst - Drážďan

Karavanem do jednoho z nejzelenějších evropských měst - Drážďan
26.11.2021
Lucie Stříbrná
3 min. čtení
Sdílet

Hledáte tipy na nabitý prodloužený víkend karavanem? Německé Drážďany, krásné historické město na Labi, jsou jedním z nejoblíbenějších cílů Čechů na nákupy, za kulturou nebo adventními trhy.

U nás si můžete pronajmout exkluzivní obytné vozy za dobrou cenu a užít svobodu cestování během celého roku.

Sebevzdělávání i příroda

Dráždany patří k oblíbeným německým městům, kam Češi jezdí po řadu desetiletí. S více než 60 % lesů a jiných a jiných zelených ploch, patří k nejzelenějším evropským městům. V Drážďanech je také přes 50 muzeí a 30 galerií.  Někteří karavanisté jezdí do Drážďan jen na nákupy a k tomu si odpočinou v okolních lesích nebo u vinic s výhledem na město. Rodiny s dětmi potěší zase místní ZOO nebo zahrady.

Najdete tu krásné nábřeží s možnosti pikniku, řadu historických perel, barokní stavby, galerie, a poblíž i zámek Moritzburg, který se proslavil filmem Tři oříšky pro Popelku. Najdete tu i mnoho krásných parků k posezení, ochozy s výhledy. Nad městem se tyčí kopce plné vinic, odkud můžete pozorovat krásná západy slunce.

Panorama Drážďan
Panorama Drážďan

Velmi oblíbené jsou Dráždany během Vánoc, kdy se tu konají tradiční adventní trhy, celkem jich je 7 a nejznámější Štýrclmarkt na náměstí Altmarkt se pyšní tradicí téměř 600 let. Nechte se inspirovat adventním výletem do Drážďan v našem článku.


Za návštěvu stojí i okolí

Dobrým tipem, kde se můžete stavit po cestě karavanem do nebo z Drážďan jsou tři města v okolí Budyšín, vinařské město Radebeul na Saské vinařské stezce a několik zajímavých hradů jako Weesenstein. Karavan vám dává svobodu objevit v Sasku několik destinací najednou, včetně termálních lázní nebo Legolandu.



Přidejte se ke Campiri komunitě.
Zajímají vás podobná témata? Přidejte se do naší facebookové skupiny Cestujeme udržitelně s Campiri a sdílejte tipy s ostatními karavanisty.
Přidat se do skupiny

Cesta do Drážďan

Drážďany se nachází v Německu nedaleko od hranic, z Prahy se sem dostanete asi 2 hodiny. Cesta z Prahy do Drážďan je dlouhá okolo 160 kilometrů po D8 a německé A17. Z Moravy je o 2 – 3 hodiny delší. Inspirovat se můžete i v našem článku Karavanem do Německa.

Z dokumentů nezapomeňte řidičák, doklady ke karavanu, zelenou kartu. Dálniční známku do Německa pro karavan ani obytné auto nepotřebujete. Zjistěte si aktuální podmínky vstupu webu ministerstva zahraničí ČR. Detaily najdete v našem článku Karavanem do Německa.

Pohled do jednoho ze dvorků ve čtvrti Neustadt
Pohled do jednoho ze dvorků ve čtvrti Neustadt

Stellplatzy pro karavany v Drážďanech

Kempování zdarma v Dráždanech je možné na divoko na břehu řeky, odkud je to do uliček starého města jen pár kroků. Informace k parkování najdete i na webu drazdany.info.

Levné parkoviště v Drážďanech s 235 místy asi 30 minut chůze od náměstí Altmarkt, kde se konají i trhy, najdete například na Strehlener Strasse asi 15 minut od Praguer Strasse za 2 Eura za den.  Další možností je bezplatné parkoviště P+R Messe Dresden u drážďanského výstaviště s 800 místy. Parkování v centru nedoporučujeme, hlavně během adventu.

Využít můžete i některý z kempů ve městě a okolí, například Lux Oase na okraji města. Jen pozor, od 26. 11. mají zimní pauzu.



Přečtěte si také

Karavanem do Německa a mimo kempy

Karavanem do Německa a mimo kempy

13.05.2021
Lucie Stříbrná

Co v Drážďanech stojí za vidění?

Toto historické město na Labi je pokladem pro turisty. Drážďany se pyšní bohatou historií. Koncem 17. století se rozšířil věhlas o velkých uměleckých sbírkách, které lákají návštěvníky z celého světa.

  • Kunsthofpassage - Kunsthof pasáž v drážďanské čtvrti Neustadt je sada vnitřních dvorů obohacených o moderní umění a různé netradiční restaurace.
  • Neustadt - drážďanské centrum alternativní kultury a čtvrť, kde se rozhodně nebudete nudit
  • Neznámější dominantou města je Frauenkirche. Za války byl zničen a v roce 1994 začala nákladná obnova. Roku 2005 byl tento barokní kostel s jednou z největších kopulí na sever od Alp znovu vysvěcen.
  • Galerie - Systém barokních staveb Zwinger dnes slouží muzeím a velkým obrazárnám. Nejznámější je Galerie starých mistrů s obsáhlou sbírkou světových malířů.
  • Dalším barokním klenotem je katedrála Hofkirche z konce 18.století, největší v Sasku.
  • Semperova opera je vystavena v italském renesančním slohu. Je sídlem proslulé státní opery i orchestru.

Odebírejte Campiri newsletter.

A už vám neuteče žádná novinka, akce či zajímavý tip na místo.