Máte dotaz? Zavolejte nám! po - pá 9:00-17:00 +420 608 258 390
Odkud vyrazíteZadejte místo

Vše o vratné kauci na Campiri

Vše o vratné kauci na Campiri
24.05.2021
Lucie Stříbrná
2 min. čtení
Sdílet

Chcete si půjčit karavan a nemáte tušení, kolik je vratná kauce a jak ji zaplatit. Vše, co potřebujete vědět jsme pro vás přehledně sepsali v tomto článku.

Pokud si půjčujete auto přes Campiri, součástí procesu půjčení obytky je složení vratné kauce nebo tzv. depozitu před samotným odjezdem. Její výše závisí na konkrétním pronajímateli, stáří obytky, velikosti, vybavení vozu a dalších faktorech. Pohybuje se mezi 15 000 až 30 000 korunami.

Pro pronajímatele nebo půjčovnu karavanů slouží jako pojistka, pokud se s obytným autem cestou něco stane. O kvalitu vozů pečujeme, aby naši zákazníci měli z dovolené maximální zážitek. I proto je třeba udržovat vozy v dobrém stavu technickém, provozním i estetickém. Nejčastěji vratná kauce slouží pro krytí škod, které nepokrývá havarijní pojištění. Pokud jde na vaší cestě vše dobře, vrací se vám celá kauce za karavan hned po návratu. Stane-li se nějaké nečekaná událost, auto se poškrábe nebo uvnitř dojde k poškození vybavení, následuje vyčíslení škody. Škoda se po vyčíslení hradí právě z vratné kauce.

Nejčastější otázky a odpovědi ohledně vratné kauce:

1. Kolik se platí vratná kauce za karavan?

Obvykle je to 15 - 30 000 Kč.


2. Kdy zaplatím vratnou kauci?

Kauce se platí většinou při předání vozu. V některých případech se částka platí převodem na účet před začátkem pobytu. O všem vás budeme včas informovat.


3. Jak zaplatím vratnou kauci?

Obvykle se kauce platí v hotovosti při předání auta, případně platební kartou. Někdy se můžete setkat s platbou kauce převodem na účet půjčovny před začátkem pobytu.


4. Kdy dostanu vratnou kauci zpět?

Pokud je auto v pořádku a platili jste vratnou kauci v hotovosti, kauci vám operátor půjčovny vrátí při předání auta. V případě převodu vám bude hodnota kauce převedena na účet po uskutečnění pobytu.

5. Ve kterých případech se vrácení kauze prodlouží?

Vratná kauce slouží primárně k úhradě škod, které nekryje havarijní pojištění (nejčastěji poškození interiéru). V případě takového poškození si kauci nechává půjčovna na účtu, dokud se nevyčíslí škoda.


6. Kdy se může stát, že se kauce nevrací?

Pokud škoda na autě, která není krytá havarijním pojištěním, je stejná nebo vyšší než hodnota vratné kauce.  Pokud máte k vratné kauci jakékoliv další dotazy, obraťte se na nás. Nevíte ještě jaké auto si na dovolenou vybrat? Inspirujte se v našem článku o typech aut.