Máte dotaz? Zavolejte nám! po - pá 9:00-17:00 +420 608 258 390
Odkud vyrazíteZadejte místo

Tip na výlet: Resort Malevil a Lužické hory

Tip na výlet: Resort Malevil a Lužické hory
27.09.2021
Lucie Stříbrná
2 min. čtení
Sdílet

Lužické hory jsou dosud neobjeveným klenotem Libereckého kraje. Všichni míří buď do Jizerek, Českého ráje nebo k Máchovu jezeru. Hluboké lesy tu však skrývají mnoho stezek, které lemují zaniklé osady a střídavě překračují česko-německou hranici. Ideálním výchozím místem pro jejich objevování je resort Malevil.

V údolí Lužických hor nad obcí Heřmanice u Jablonného v Podještědí působí jako zjevení golfový resort Malevil. Ten nabízí ubytování nejen v pokojích, ale vybudovali tu i karavanpark. Má kapacitu 12 aut a k dispozici jsou přípojky na elektřinu, voda, toalety i sprchy.

Pokud máte dost velkoměstského ruchu, tady najdete klid. Areál obklopují Jezevčí, Zámecký a Kamenný vrch a z jedné strany vidíte Ještěd a na druhé straně stráží areál méně známý Hvozd. Tady zapomenete na všechny starosti a jen si užíváte života. Možností je tady k tomu mnoho.

Je to také skvělé místo na pořádání netradičního teambuildingu.

Resort Malevil
Resort Malevil

V areálu najdete 18-ti jamkové golfové hřiště, čtyři bowlingové dráhy, hřiště na beach volejbal, kulečník, saunu, Whirlpool, 3 sportovní hřiště. To ale není všechno. Zprostředkují vám tu i vyjížďky na koních, souboj v paintballu, návštěvu lanového centra, výlet na čtyřkolkách nebo off-roadech, thajské masáže a spoustu dalších zážitků. Stačí se jen dopředu domluvit.

Děti potěší místní minizoo, hřiště s trampolínami i vnitřní dětský koutek. Můžete si tu zajezdit i na koni. V létě můžete využít venkovní bazén. A co je nejlepší, večer vám tu pohlídají děti (placená služba) a vy si můžete užít i rande ve dvou v hotelové restauraci.  Na recepci resortu vám ochotně poradí spoustu možností, kam se vydat ať už pěšky nebo na kole. V případě zájmu vám v areálu půjčí i kola.



Přidejte se ke Campiri komunitě.
Zajímají vás podobná témata? Přidejte se do naší facebookové skupiny Cestujeme udržitelně s Campiri a sdílejte tipy s ostatními karavanisty.
Přidat se do skupiny

Výlety v okolí

Ranč je ideálním startovacím bodem pro objevování německé strany Lužických hor. Skvělý je výlet do malebné vesničky Oybin se stejnojmennou zříceninou hradu a kláštera, které v roce 1369 založil Karel IV. Na české turisty tu jsou připraveni, takže prostory jsou popsány dvojjazyčně. Až prozkoumáte zříceninu, můžete se projít po vesnici a navštívit některou z místních kaváren.

Stání pro karavany
Stání pro karavany

Když už budete v Oybinu, nemůžete vynechat vzdušné lázně Jonsdorf. Tady najdete Motýlí dům a můžete se projet úzkokolejnou parní železnicí a kochat se specifickou lužickou architekturou.

Pokud máte rádi sklářské řemeslo, tak si nenechte ujít návštěvu Skleněné zahrady sklárny Pačinek v Kunraticích u Cvikova nebo sklárny AJETO v Lindavě, kde můžete přímo od stolu v krčmě pozorovat, jak skláři pracují.

Přímo z resortu si můžete udělat také výlet na nejvyšší horu Lužických hor – Luž (793 m) nebo na Hvozd, jehož vrchol se nachází už na německém území. Náročnější výstup je kompenzován výběrem ze dvou restaurací a výhledem z vrcholové rozhledny. Vystoupat můžete také na Klíč, ze kterého v případě jasného počasí dohlédnete do Krkonoš i k Řípu.


Odebírejte Campiri newsletter.

A už vám neuteče žádná novinka, akce či zajímavý tip na místo.