Odkud vyrazíteZadejte místo

Podzimní prázdniny v karavanu

Podzimní prázdniny v karavanu
22.10.2021
Lucie Stříbrná
4 min. čtení
Sdílet

Podzim není zcela tradiční čas dovolených. Podzimní prázdniny však nabízí volné dny pro dobrodružství nebo možná založení nové tradice. Příroda se barví do nádherných barev, ale nocovat pod stanem budou už jen ti otrlejší. Ideální volbou je tedy vyjet na dovolenou karavanem. Taková dovolená bude mít samé výhody. Karavany jsou perfektně vybavené, a tak budete mít veškerý komfort.

Komfort i příroda jako na dlani

Dovolenou strávíte na pohodlné posteli v teple a přitom ruku v ruce s přírodou. Pokud počasí dovolí, můžete se večer zabalit do deky a před obytkou nerušeně pozorovat hvězdy podzimní oblohy s šálkem svařeného vína nebo čaje v ruce.  Podzim má výhodu také v tom, že ceny pronájmu obytných vozů jsou nižší než v sezóně. Levnější bude pravděpodobně také cena za pobyt v kempu nebo na stellplatzu. Užijete si tak dovolenou za mnohem nižší ceny než v létě nebo v zimní sezóně, kdy se s obytkami jezdí na lyže.

Update září 2023



Na Campiri najdete auta s kompletní zimní výbavou
Na Campiri najdete auta s kompletní zimní výbavou

Podzim v Harrachově

Podzimní prázdniny jsou krásné v horách. Vyrazte proto s rodinou například do Harrachova, kde si můžete udělat procházku k Mumlavským vodopádům, vyzkoušet bobovou dráhu nebo se nechat lanovkou vyvést na Čertovu horu a dolů sejít trasou dle zvolené náročnosti .

V případě špatného počasí můžete navštívit místní sklárnu s minipivovarem nebo třeba muzeum lyží. Pokud pojedete s dětmi, určitě si nenechte ujít naučnou stezku Rybárna, která má zbrusu novou podobu. U rekultivovaných rybníčků najdete nejen místa k odpočinku, ale také interaktivní dřevěné tabule nejen pro děti. Pro akční děti jsou v horském středisku k dispozici také tříkolky nebo buginy.



Přidejte se ke Campiri komunitě.
Zajímají vás podobná témata? Přidejte se do naší facebookové skupiny Cestujeme udržitelně s Campiri a sdílejte tipy s ostatními karavanisty.
Přidat se do skupiny

Kde v Harrachově nechat obytku

A kde zaparkovat obytku? Máte hned několik možností. Karavan můžete postavit do kempu TJ Jiskra Harrachov na okraji města nebo využít některou z možností ubytování na soukromých pozemcích. Můžete využít také službu bezkempu jako alternativu pro kempy. Oblíbená je louka v srdci města, u které je piknikový stůl i ohniště. A jestliže chcete přespat jeden jediný den, neměl by být problém ani u sklárny. Tam na vás však čeká jen asfaltové parkoviště.


K vodě jeďte k České Skalici

Pokud vás láká i na podzim spíše pobyt u vody, pak je skvělou volbou navštívit vodní nádrž Rozkoš. Odtud se můžete podívat do Náchoda, kde je možné navštívit muzeum starožitných kočárků nebo si udělat malý výlet do sousedního Polska, kde na vás bude čekat dechberoucí příroda. Nedaleko jsou totiž okouzlující Barevná jezírka. Ačkoliv vysychají, stále vás čeká krásná podívaná. V docházkové vzdálenosti v České Skalici můžete vidět památník Boženy Němcové nebo Barunčinu školu. Nedaleko je také oblíbené Babičino údolí. Pokud milujete zvířata, navštivte farmu Dubno.

Obytné auto můžete zaparkovat na Stellplatzu Rozkoš. Je to jen 30 metrů k vodě, mohou tu s vámi pobývat domácí mazlíčci a k dispozici je wi-fi. Stellplatz funguje od roku 2013 a nabízí veškerý komfort, který potřebujete.



Přečtěte si také

Karavanem na kola: 6 tipů na skvělé cyklovýlety s možností parkováním pro karavany

Karavanem na kola: 6 tipů na skvělé cyklovýlety s možností parkováním pro karavany

29.08.2022
Lucie Stříbrná

Jižní Morava láká na víno

Jestliže máte rádi víno, je ideální vyrazit karavanem na jižní Moravu. Například Velké Bílovice nabízí vše, co můžete od pobytu na jižní Moravě očekávat. Pohodu, vinné sklípky, příjemnou a krásnou přírodu a milé hostitele. Na výlet můžete zajet do Mikulova. Za návštěvu stojí Svatý kopeček i zdejší zámek. Případně si můžete udělat výlet do Břeclavi – města, které je vstupní branou do Lednicko-valtického areálu.

V rámci tripu se můžete vydat také za nějkrásnější jeskyní moravského krasu nebo třeba strávit víkend na Hodonínsku. Spoustu podzimních tipů na Jižní Moravě najdete zde. Nudit se rozhodně nebudete.


A kam zaparkovat svůj obytný vůz? Ideálně na Stellplatz Park'n'wine, který najdete přímo v areálu Vinařství Mádl. Na skleničku to tak nebudete mít daleko. Další stellplatz je k dispozici například u vinařství Annovino v Lednici. Využít lze i Habánské karavanové stání nebo Resort Radslavice. Na Hodonínsku se nabízí stellplatz Panorama Čejkovice.


Na Vysočinu nejen za dýněmi

Statek u Pipků v Nové u Leštiny se zabývá pěstováním dýní a obilovin. Každoročně na podzim tu můžete navštívit dýňový svět. Majitelé doporučují rezervaci termínu pro návštěvu, jelikož má areál danou kapacitu. Na statku na vás však nečekají jen dýně, ale také romanovské ovečky, holandské zakrslé kozičky, poník Princezna, telátko, králíci a slepičky. V zahradě si mohou děti vylézt na kombajn.

Hledáte ideální obytku v okolí? Mrkněte na nejlepší obytná auta a karavany na Vysočině!

Foto: Dýňový svět
Foto: Dýňový svět

Na Vysočině můžete navštívit také Centrum Eden v Bystřici nad Perštejnem. Centrum nabízí ukázky toho, jak se žilo dříve na venkově. Vše si lze vyzkoušet na vlastní kůži. Součástí je také minipivovar. Více informací o Centru naleznete zde. Skvělý zážitkový venkovní park pro děti nabízí Resort Březová, děti si zábavný den užijí také v Šiklově mlýně. Milovníky vody zaujme Vodní ráj Jihlava nebo Laguna Třebíč.

Pokud dáváte přednost přírodě, můžete navštívit Brtnickou stezku, Geopark Železné hory nebo například Naučnou stezku Čertův Hrádek. Veškerou nabídku přírodních stezek a dalších přírodních zajímavostí na Vysočině najdete na webu vysocina.eu.

Svůj obytný vůz můžete zaparkovat například v zahradě U Dvou javorů u Sačan. K dispozici je tu houpačka i nové posezení, nedaleko jsou dva rybníky. Další tipy na možnost kempování v okolí najdete na bezkempu.



Odebírejte Campiri newsletter.

A už vám neuteče žádná novinka, akce či zajímavý tip na místo.

Neváhejte dlouho, termíny se plní

Stále si ještě nejste zcela jistí, že je to dobrá volba? Vězte, že podzimní prázdniny si užijete kdekoliv v republice. Kromě snížených cen je totiž všude méně turistů. Nebude sice počasí na kraťasy, ale podzim má být krásný a slunečný, takže si stoprocentně užijete příjemně hřející sluneční paprsky nejen v obytce.

S bookováním termínu však příliš dlouho neotálejte. Podzimní prázdniny jsou za dveřmi a termíny si neúprosně plní. Vhodné je nejen zajistit si včas svůj vůz nebo karavan, ale ideálně také místo, kde chcete kempovat. Jedině tak budete mít jistotu, že se se svým pojízdným domovem dostanete přesně tam, kam si zvolíte.

Pokud chcete zvolit trochu punkovější cestování, stáhněte si do mobilu alespoň aplikace, které vám napoví, kde lze legálně parkovat obytku a za jakých podmínek. O jednotlivých aplikacích píšeme v článku Kde parkovat obytné auto?