Máte dotaz? Zavolejte nám! po - pá 9:00-17:00 +420 608 258 390
Odkud vyrazíteZadejte místo

Obytňákem na hory: Rozmazlete se v rakouských kempech

Obytňákem na hory: Rozmazlete se v rakouských kempech
27.10.2021
Lucie Stříbrná
3 min. čtení
Sdílet

Vyrazit na zimní dovolenou obytným vozem je dnes už úplně běžná záležitost. A cestovat nemusíte jen po českých horách, s obytkou můžete vyrazit klidně za hranice a užívat si velkou nabídku rakouských sjezdovek. Nemusíte pochopitelně jen lyžovat, Rakousko toho nabízí v zimě mnohem více. Kam se ideálně vypravit, abyste si to náležitě užili?

Aktualizace: listopad 2023

Za skvělými kempy do Tyrolska

Zimní kempování nabízí například kemp Achensee. Kemp je vhodný zejména pro běžkaře, jelikož běžecká trať je v bezprostřední blízkosti kempu. Ráno se tak stačí probudit, nazout běžky a skočit do stopy. Kolem jezera je celkem 200 kilometrů stezek. Pro lyžaře je vhodné blízké lyžařské středisko Christlum.

Do ceny za jedno parkovací místo jsou rovnou započítaní dva dospělí. Připlácí se za další osoby, děti, psa, elektřinu, plyn nebo přípojku k televizi.

P okud chcete mít v kempu i v zimě dostatečné vyžití, zkuste kemp Aufenfeld v Zillertalu. Po celý rok je tu k dispozici krytá lezecká stěna, sauna a wellness zóna. V zimě je tu samozřejmostí odklízení sněhu před příjezdem a pokud jste si zapomněli nějaké vybavení, můžete si ho půjčit. Za luxus v podobě wellness je pochopitelně potřeba si připlatit. Určitě to však stojí za to. Ceny jsou dané za karavan s autem či obytku a rozdělené podle vybavení a sezóny. Kemp je nedostupný od 5. listopadu do 15. prosince.

Foto: Kemp Bertahof
Foto: Kemp Bertahof

V Tyrolsku jsou ještě další perfektní kempy, které lze navštívit po celý rok. Mezi ty špičkové patří Resort Hell, Kemp Tiroler Zugpitze nebo Seeblick Toni. Více informací o těchto skvělých a perfektně vybavených kempech najdete na webu tyrolsko.cz.



Přečtěte si také

Jakou dálniční známku potřebujete na cestu karavanem po Rakousku?

Jakou dálniční známku potřebujete na cestu karavanem po Rakousku?

25.08.2021
Lucie Stříbrná

V Salzburku do lázní

Zimní dovolená se nemusí odehrávat jen na sjezdovce nebo v přírodě. Někdo dá možná přednost termálním lázním. Skvělé jsou například Alpentherme Bad Hogastein, kde najdete nejen lázně a relaxační svět, ale také tobogány pro děti. Nechybí tu ani fitness. Jen čtyři kilometry od lázní je kemp Bertahof, který vám rád poskytne ubytování 365 dní v roce.

Také tady jsou ceny za ubytování adekvátní vybavení kempu. Rozdělené jsou na sezónní a mimosezónní.

Ve stejné oblasti můžete navštívit také skalní termální lázně Bad Gastein. Tyto lázně nabízí vyhřívaný bazén zapuštěný ve skále i dětský bazén s jeskyní. Zhruba pět kilometrů odsud je kemp Pub Gastein, kde můžete zaparkovat svůj obytný vůz. Pochopitelně si nemusíte užívat jen wellness, ale skvěle si tu také zalyžujete.  Ceník včetně speciální nabídky najdete tady.

Foto: Auszeit-XL
Foto: Auszeit-XL


Kam se ještě vyplatí zajet

Rakouské kempy nabízí opravdu mnoho možností a luxus, na který jste zvyklí z několika hvězdičkových hotelů. Ostatně Mauterndorf je čtyřhvězdičkový kemp v lyžařské oblasti Grosseck-Speiereck. Kemp nabízí wellness zónu ze zrekonstruované hospodářské budovy.  Přívětivý je také kemp Soelden v Ötzalských Alpách. Jen pár minut chůze z tohoto kempu vás bude dělit od upravených sjezdovek. Vyzkoušet můžete i výlet na sněžnicích nebo si můžete odpočinout v termálních lázních. Je to jen na vás. Přehled cen za služby je zde.


Nezapomeňte na rezervaci dopředu

Zimní sezóna je opravdu za dveřmi. Je tedy třeba si včas zarezervovat obytný vůz a pokud možno také své místo ve vybraném kempu. Jedině tak budete mít jistotu, že zaparkujete tam, kde jste si vysnili. Pokud váháte, zda je dobrý nápad, vydat se v zimě na dovolenou do karavanu, přečtěte si článek Obytňákem na lyže, určitě vás přesvědčí.

V nabídce Campiri najdete obytná auta, které jsou připravené i na nejnáročnější zimní dovolenou. Pokud plánujete výlety do teplot nižších než −10 stupňů, můžete si na naší platformě dokonce vyfiltrovat vozy se zimním paketem. Tedy takové, které mají vyhřívanou nádrž, zimní pneumatiky nebo i sněhové řetězy. Navíc má většina našich modelů dvě plynové bomby pro větší pohodlí nebo možnost zatopit si, i když vůz zrovna není připojen k elektrické síti.

Odebírejte Campiri newsletter.

A už vám neuteče žádná novinka, akce či zajímavý tip na místo.