Odkud vyrazíteZadejte místo

Obytkou do Krkonoš – kde legálně a v klidu parkovat

Obytkou do Krkonoš – kde legálně a v klidu parkovat
12.12.2021
Lucie Stříbrná
3 min. čtení
Sdílet

Krkonoše jsou nejoblíbenějším místem zimních radovánek pro mnoho Čechů. Mezi nejznámější centra zimních sportů patří notoricky známý Špindlerův Mlýn, Harrachov a Pec pod Sněžkou. Při výletu obytkou do Krkonoš je potřeba myslet na respektování místních pravidel a nocovat pouze tam, kde je parkování legální a kde jsou na karavanisty připraveni. Přehled takových míst vám přinášíme v tomto článku.

Aktualizováno: listopad 2023

Špindlerův Mlýn nabízí spousty možností

Procházky zasněženou krajinou, lyžování na skvěle upravených sjezdovkách, relax v místním aquaparku nebo posezení u hruškovice. To všechno a mnohem více nabízí Špindlerův Mlýn. Jelikož jde opravdu o frekventované lyžařské středisko, je vhodné si zajistit své místo k stání dopředu. Celoroční možnost parkování obytných vozů nabízí Base Camp Medvědín.

Kemp nabízí krátkodobé i celosezónní zimní stání pro karavany. Podle Marie Kosinkové je k dispozici zázemí v hlavní budově s recepcí, kde se nachází kuchyňka a také společenská místnost s jídelnou. Jsou tu také toalety a sprchy. Na kempovacím místě je možné si objednat elektrickou přípojku. Využít lze i RohlíkPoint a dvakrát denně si nechat dovézt čerstvé potraviny.

Kemp nabízí také saunu. Ochlazení v Labi se přímo nabízí. Celoročně si můžete půjčit také přenosný gril nebo ohniště.


Harrachov láká na stellplatzy na soukromých loukách

Čertova hora zaplněna lyžaři, zamrzlé Mumlavské vodopády a zahrádky restaurací plné lyžařek popíjející bombardino. Nejen tak to vypadá v zimě v Harrachově. Vyzkoušet veškeré zimní radovánky v tomto městě nebo navštívit některé ze zdejších muzeí můžete na zimní dovolené v karavanu. Svoji obytku můžete zaparkovat v kempu na okraji města, kde je k dispozici sezónní nebo celoroční stání. nebo si můžete na webu bezkempu.cz vyhledat místo v soukromí, kde lze parkovat. V Harrachově a okolí je jich několik. Nabízí se například Louka v srdci Harrachova. Je doslova pár metrů od sjezdovky. Další možností je parkovací stání u Supa.

Karavanem můžete stát také na zdejším Centrálním parkovišti. A to jak krátkodobě, tak dlouhodobě. Více informací a ceny najdete zde.

Krkonoše
Krkonoše



Pec pod Sněžkou a okolí

Zábava pro děti i dospělé čeká samozřejmě i pod největší českou horou. Pro sportovce je tu připravených na pět desítek kilometrů sjezdovek, užívat si lze na běžkách a můžete se také nechat vyvézt lanovkou na Sněžku. Zaparkujte například v klidném místě u řeky na stellplatzu, kde vám mimo jiné nabídnou i saunu nebo koupací sud za výhodné ceny.



Přečtěte si také

Zima v obytňáku: Karavanem do Jizerek

Zima v obytňáku: Karavanem do Jizerek

20.10.2021
Lucie Stříbrná

Obytkou lze i do jiných částí Krkonoš

Pokud hledáte místo pro sezónní nebo celoroční stání karavanu, pak je možné se domluvit v kempu Vejsplachy. Stání karavanů a obytných vozů je ožné také v Holiday Parku Liščí Farma, kde nově můžete využít i pivní lázně.

Lyžovat můžete zajet do Herlíkovic nebo do vzdálenější resortů, jako je Černá Hora nebo Špindlerův Mlýn. Až si budete chtít odpočinout, můžete navštívit třeba nový aquapark ve Vrchlabí. Případně zajet do zaběhlého bazénu v Jilemnici.

Harrachov
Harrachov


V případě, že hledáte menší lyžařské středisko a ubytování spíše v soukromí než v kempu, zkusit můžete některou louku nebo zpevněné stání na bezkempu.cz. V Krkonoších je míst, kde se dá karavanem stát celoročně hned několik.

Alternativou je stání na parkovištích u sjezdovek. Přehled parkovišť ze stránek Krkonose.eu najdete zde. Další možnost je v Rokytnici nad Jizerou, stání je tu možné na parkovišti Horní Domky. Na sjezdovku je to pochopitelně blízko a přitom stojíte nedaleko centra tohoto horského střediska. Na nákupy do potravin na náměstí tak můžete bez obav klidně pěšky. Zpoplatněno je tu právě noční stání od 19.00 do 7.00 hodin.

Při Vaší návštěvě Krkonoš nezapomeňte na respektování hor a místních obyvatel. Shrnutí nejčastějších otázek a odpovědí ohledně chování v krkonošské přírodě najdete tady.



Přečtěte si také

Obytkou do Krkonoš: Poznejte minipivovary horské oblasti

Obytkou do Krkonoš: Poznejte minipivovary horské oblasti

28.06.2022
Lucie Stříbrná

Místo i vůz je třeba včas rezervovat

Myslete na to, že období Silvestra bývá brzy vyprodané. To se týká nejen bookingu vozů, ale také míst k parkování. Rozhodněte se tedy o tom, kde svoji zimní dovolenou strávíte včas, abyste nemuseli ze svých požadavků na perfektně strávené dny ustupovat.

Ideální vůz pro svou cestu najdete na Campiri a pokud potřebujete přesvědčit rodinu, proč je lepší trávit dovolenou v obytce než v hotelu, přečtěte si článek Obytňákem na lyže nebo 6 důvodů proč si raději pronajmout obytné auto.

V nabídce Campiri najdete modely, které jsou zcela připravené na ta nejnáročnější dobrodružství. Pokud plánujete vyjet do míst, kde se teplota pohybuje pod -10 stupňů, můžete si na naší platformě vyfiltrovat obytné vozy se zimním paketem, tedy obytky disponující vyhřívanou nádrží, zimními pneumatikami nebo i sněhovými řetězy. Navíc má většina našich modelů dvě plynové bomby pro větší pohodlí nebo možnost zatopit si, i když vůz zrovna není připojen k elektrické síti.


Odebírejte Campiri newsletter.

A už vám neuteče žádná novinka, akce či zajímavý tip na místo.