Odkud vyrazíteZadejte místo

14 + 2 tipů, kam vyrazit karavanem nejen na Velikonoce

14 + 2 tipů, kam vyrazit karavanem nejen na Velikonoce
01.04.2021
Lucie Stříbrná
5 min. čtení
Sdílet

Velikonoce jsou často prvním termínem, kdy majitelé odzimují svá obytná auta a karavany a vyrazí na prodloužené volno pryč. Většinou lyžovat do Alp nebo za teplými prameny do Maďarska nebo na Slovensko. Pěknou dovolenou však můžete strávit i v Česku. Tady je 14 tipů na místa v různých krajích, kde si to nejen o Velikonocích užijete.

Praha

Jet kempovat do Prahy vypadá jako holý nesmysl, ale nemusí tomu tak být. Na území Prahy je hned několik kempů. My jsme vybrali Autocamp Trojská. Nachází se ve stinném sadu a pro váš pobyt tu nechybí nic důležitého. Je otevřený celoročně a do centra města se dostanete pohodlně autobusem. Navíc je v docházkové vzdálenosti od pražské zoologické zahrady. Ta patří mezi ty nejkrásnější na světě a o Velikonocích si vždy pro návštěvníky připraví zajímavý a zábavný program.


Středočeský kraj

Naprosté soukromí si užijete na pozemku Bezkempu poblíž zámku Loučeň. Pozemek se nachází na okraji mystického Svatojiřského lesa. Pozemek je tedy bez vody, ale nechybí tam ohniště pro grilování a večerní posezení. Na pozemku si může udělat rezervaci až 5 samostatných posádek. V zámeckém parku je mnoho labyrintů a na zámku v Loučni probíhají každoročně kostýmované prohlídky a dozvíte se i jak slavila Velikonoce šlechta.

Pokud chce raději do kempu a situace to umožní, tak tu máme kemp ve Višnové poblíž hradu Křivoklát. Na hradě se každoročně koná velikonoční jarmark s ukázkami tradičních řemesel. Kemp leží na břehu Berounky a najdete v něm veškeré zázemí pro pobyt s obytkou či karavanem. Spoustu tipů na zajímavá místa ve Středočeském kraji i po celé ČR najdete na webu trvl.cz.

Pardubický kraj

Při pobytu v Pardubickém kraji byste neměli minout soubor lidových staveb Vysočina – Veselý Kopec poblíž Hlinska v Čechách. Poznáte tu, jak dříve lidé slavili Velikonoce a další jarní tradice. A dětem můžete nedaleko Hlinska ukázat i skutečné peklo.

Ubytování najdete na pozemku Bezkempu, ze kterého máte nádherný výhled na Českomoravskou Vysočinu. Pozemek je bývalý zatravněný písník a není na něm přístup k pitné vodě.

Pokud by toto bylo pro vás byl problém, pak tu je od dubna otevřený kemp Moře u rybníku Řeka, kde naleznete potřebné zázemí. Na rybníku se dá i surfovat.


Královéhradecký kraj

Děti nadchnete velikonočním pobytem mezi zvířaty. Přímo z kempu Safari park resort můžete pozorovat žirafy a v noci uslyšíte řvát lvy. Kemp je totiž přímo součástí zoologické zahrady. Pokud se v něm ubytujete na dvě a více nocí, máte do zoologické zahrady volný vstup, takže můžete pozorovat zvířata třeba v různou denní dobu. Kemp disponuje veškerým potřebným zázemím pro kempaře, kteří mají k dispozici v letních měsících k dispozici i vířivku a bazén.



Přečtěte si také

Kempy České republiky. Tipy na dobré kempy v jednotlivých krajích

Kempy České republiky. Tipy na dobré kempy v jednotlivých krajích

12.07.2022
Lucie Stříbrná

Vysočina

Při návštěvě Vysočiny se zaměřte na městečko Telč. Historické centrum je zapsané na seznamu kulturního dědictví UNESCO. A o Velikonocích se tam koná tradiční pochod chlapců s pomlázkami. Potřebné zázemí naleznete v kempu u rybníka Velkopařezitý. Z něj můžete vyrážet do okolí za rybolovem nebo objevovat okolí na kolech.

Pokud vyhledáváte kempy, zalíbí se vám romantika kempu Valkopařezitý pod vrcholem Javořice.
Pokud vyhledáváte kempy, zalíbí se vám romantika kempu Valkopařezitý pod vrcholem Javořice.

Olomoucký kraj

I v Česku naleznete termály. Co třeba se zajet podívat do podhůří Jeseníků do čarodějnickými procesy proslulými Velkých Losin. Najdete tu termální aquapark s bazény a atrakcemi pro dospělé i děti. Oba kempy přímo v Losinách sice zahajují sezónu až 1. května, ale 11 km od města naleznete kemp Na Krásném, ze kterého můžete vyrážet na pěší i cyklistické výlety do Jeseníků. Uvítají vás tu také s domácími mazlíčky.


Moravskoslezský kraj

Vaší pozornosti by nemělo uniknout městečko Štramberk s proslulou dobrotou – Štramberské uši. Na hradě Trúba se dělají velikonoční prohlídky a každý se může zúčastnit tradiční velikonoční koupačky. Kdy se vám poštěstí koupat se přímo na hradním nádvoří? Obytku můžete postavit na karavanovém stání U Kateřiny, které najdete nedaleko historického centra města. Najdete tu veškeré potřebné zázemí a mimo hlavní sezónu máte k dispozici i kuchyňku. V nedaleké Kopřivnici můžete obdivovat historické vozy tatra.


Zlínský kraj

Kde jinde oslavit Velikonoce než ve Valašském skanzenu. Každoročně tu najdete bohatý folklórní program o jarních tradicích s jarmarkem i ukázkami řemesel a tradic. Ubytujte se třeba přímo v kempu Rožnov, který karavanistům nabízí veškerý potřebný komfort. V sezóně tu funguje i bazén. Kemp stojí přímo na úpatí hory Radhošť, takže se vypravte třeba i na slavné Poustevny nebo k Jurkovičově rozhledně.

Ve všech krajích najdete i řadu soukromých pozemků na parkování na bezkempu.cz
Ve všech krajích najdete i řadu soukromých pozemků na parkování na bezkempu.cz

Jihomoravský kraj

Tradiční Velikonoce v Jihomoravském kraji vám představí ve Znojmě. Kromě folklorní slavnosti tu za návštěvu stojí rozsáhlý labyrint podzemních chodeb. V nedalekém Šatově zaskočte do Malovaného sklepu nebo navštivte pohraniční pevnost. Zázemí najdete v rodinném kempu v nedalekých Havranikach. Půjčí vám tu i grill a domluví i návštěvu sklípku. Doporučujeme vám vzít s sebou kola, protože mezi vinicemi se klikatí mnoho cyklostezek. Zajeďte se třeba podívat na nejstarší vinici v Česku - Šobes.


Jihočeský kraj

Jihočeské Velikonoce proslavil především spisovatel Jindřich Šimon Baar, vy si tyto tradice připomenete přímo v jihočeské metropoli. Probíhá tu tradiční Jihočeské hrkání. Ubytujte se v kempu u Sporthotelu Barborka v nedaleké Hluboké, kde je připravený program na celé velikonoce. Kromě překrásného zámku a malebné zoo tu najdete i spoustu cyklostezek, takže nezapomeňte naložit kola či kolečkové brusle.


Plzeňský kraj

I ve městě si můžete užít pěknou dovolenou. Přímo v Plzni je spousta lákadel, která si užijí děti i dospělí. Fyzické zákony si zábavným způsobem připomenete v Techmanii. Malí budou nadšení z muzea loutek či zoologické zahrady a nechybí tu ani Dinopark. Pokud zatoužíte po velikonočních dobrotách, naleznete je na velikonočních trzích na náměstí. Nejbližší možnost zakempit svůj bydlík najdete v camper parku Purkmistr. Karavany tu stojí na betonovém podkladu, ale můžete si tu postavit i stanovou stříšku. Ubytovaní tu mají k dispozici obvyklý servis. Park nemá webové stránky, proto se na volnou kapacitu raději předem zeptejte emailem nebo telefonicky.


Karlovarský kraj

Kemp La Provence naleznete nedaleko půvabného lázeňského města Mariánské Lázně ve vesnici Velká Hleďsebe u rybníka Knížecí a poblíž lesa. Ideální prostředí pro jednu z prvních jarních dovolených. V kempu naleznete šestnáct karavanových stání a nechybí ani velkolepá společenská místnost i s kuchyňským vybavením. V Boheminiu během chvilky navštívíte celou českou republiku a její zajímavosti. Odpočinete si i zadovádíte v lázeňském aquaparku.



Odebírejte Campiri newsletter.

A už vám neuteče žádná novinka, akce či zajímavý tip na místo.

Ústecký kraj

Autocamp Osek patří už několik let k nejlépe hodnoceným v Ústeckém kraji. Pro vaši spokojenou dovolenou tady nic nechybí.  Jeho okolí lemují zalesněné vrchy ideální pro turistiku i cykloturistiku. A přímo v sousedství kempu naleznete mnoho sportovních příležitostí. Přímo u kempu máte 3D bludiště, minigolf, discogolf či in-line dráhu. Na výlet si můžete zajít na oběd na Dlouhou Louku a odskočit si na rozhlednu Vlčí Hora, ze které máte Krušné hory a Severočeskou uhelnou pánev přímo před sebou.


Liberecký kraj

Velikonoce nemusíte strávit jen tradičně. Zkuste to jinak – sportovně-turisticky. Jizerské hory a okolí Hrabětic jsou pro to ideální. Čtyři karavanové stání naleznete u penzionu Semerink. Mají přípojku na elektřinu, doplníte tu i pitnou vodu, ale není tu možnost vylít šedivou vodu či chemické WC.  Do stopy to je asi necelý kilometru a lyžařský areál Severák začíná asi 300 metrů od stání. Krásy Jizerek uvidíte hned ze dvou rozhleden – Slovanka a Královka. Obě jsou přístupné celoročně a vycházku k nim zvládnou i ti nejmenší.